tiistai 27. kesäkuuta 2017

Esse-testailua ja pettymys


Olen pariin otteeseen kirjoittanut Esse-kokemuksistani. Ensin ostin matka/kokeilupakkauksen testattavaksi, siitä kokemuksia täällä. Ensikokemukseni oli siis erittäin positiivinen. Varsinaisesti Essen tuotteet otin käyttöön edellisen reissuni aikana, kokemukset löytyvät täältä. Molemmissa teksteissä on erittäin positiiviset kokemukset. Käytössä oli siis Essen sensitive -sarjaan kuuluvat sensitive cleanser, hydro moisturiser, nourish moisturiser ja sensitive serum. Puhdistus luonnollisestikin puhdistustuotteella, jonka huuhtelu vedellä. Seuraavaksi kasvoille seerumia ja yöksi nourish moisturiseria ja päiväksi hydro moisturiseria.

Iho pysyi hyvässä kunnossa eikä kuivunut olosuhteissa, joissa se yleensä kuivuu. Lisäksi huomasin, että mustapäät nenästä katosivat. Aiemmin oli tapana puristella nenänpieliä ja sieltä tuli aina kynteen vaaleaa töhnää. Nyt tätä ei tapahtunut vaikka olisin yrittänytkin! Ihohuokoset olivat tyhjiä! Toisaalta itse huomasin sen, että etenkin nenä näytti "reikäiseltä", koska nyt se oli täynnä tyhjiä laajentuneita ihohuokosia. Veikkaan, että muut eivät tätä huomanneet. Mutta tunne, ettei nenässä ole mustapäitä... sitä en ole kokenut sitten puberteetin alun!

Mutta, mutta... Sitten kun alkoi arki, niin myös oma mielipide tuotteista muuttui. Tiedän, että Essen sensitive-sarjaa pitäisi käyttää kolmen kuukauden ajan, mutta kuukauden kohdalla luovutin! Molemmat postaukset ovat reissuilta, joiden aikana en meikannut ollenkaan. Kun arki alkoi ja laitoin ensimmäistä kertaa meikkiä, tulos oli jotain, mitä en olisi odottanut. Käytin meikkivoiteena Meow'n mineraalimeikkipuuteria ja seuraavana aamuna kasvot kukkivat! Kun olin viikon ollut ilman meikkituotteita, iho oli taas melko hyvässä kunnossa. Seuraavaksi kokeilin Sensain meikkivoidetta. Ja taas sama reaktio! Kasvoille ei kummallakaan kerralla tullut mitään valtavaa määrää finnejä, vaan vaikutti siltä, että ihohuokoset ovat menneet tukkoon. En ole ikinä aiemmin millään keinolla saanut ihoani tämän näköiseksi. Etenkin otsa ja nenänvarsi olivat täynnä pientä näppyä. Ja kuten sanoin, en muista, että ihoni olisi koskaan reagoinut mihinkään tällä tavalla. Välillä tulee finnejä, mutta ne ovat yksittäisiä ja menevät ohi omia aikojaan. 

Niinpä käytettyäni Essen tuotteita reilun kuukauden päädyin lopettamaan niiden käytön. Ensin harkitsin, että sinnittelisin sen kolme kuukautta, mutta en kuitenkaan pystynyt tähän.

En ole vielä päättänyt, laitanko tuotteet kiertoon vai käytönkö niitä reissujeni aikana. Todennäköisesti ensimmäinen vaihtoehto, koska pakkaukset ovat avattuja eikä säilyvyys kuitenkaan ole vuosia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti