perjantai 23. syyskuuta 2016

Patyka kasvojenpuhdistusliina

Seuraavaksi esittelen yhden luottotuotteistani; Patykan kasvojenpuhdistusliinan.

Alettuani käyttää Dermavidualsin tuotteita, pesin aluksi puhdistusmaidon vedellä. Jossain vaiheessa mieleeni tuli kosmetologin ohjeistus: pyyhi puhdistusmaito pois kostealla vanulapulla. Jonkin aikaa toimin näin, mutta vanulappuja kului hurjaa tahtia ja se tuntui jotenkin väärältä. Seuraavaksi kokeilin blogeissa hehkutettua Konjac-puhdistussientä Aloe vera -mallisena. Tämä tuntui erittäin puhdistavalta, mutta pian huomasin, että se oli liian kuoriva minulle, vaikka olikin herkälle iholle tarkoitettu. Ihoni tuntui muuttuvan todella ohueksi ja herkäksi. Niinpä päätin etsiä uutta vaihtoehtoa kasvojen puhdistukseen.

Blogeissa olin törmännyt Patykan monivaiheiseen kasvojenpuhdistukseen ja tilasin itsellenikin setin. Setistä ei oikeastaan muuta jäänyt käyttööni kuin tämä kyseinen puhdistusliina. Ja siitä tulikin kertaheitolla luottotuotteeni!

Viime viikolla minulle tuli taas kolme uutta liinaa, koska minulla on tapana hukata tai unohtaa tavaroita, otin kerralla useamman!




Liina pakkauksessaan.

Puhdistusliina tulee uudelleensuljettavassa pussukassa, mutta tälle en oikeastaan ole keksinyt mitään jatkokäyttöä, ainakaan kyseisen liinan kanssa. Kuivana liina on kovaa ja taipumatonta, ja kerran kostutettua liinaa ei saa laitettua takaisin pussukkaan, ellei laita sitä kosteana.


Liina kostena
Kun liinan kostuttaa, se muuttuu pehmeäksi. Normaaliin kasvojenhoitorutiiniini kuuluu, että ensin levitän kasvoille Dermavidualsin puhdistusmaidon, jonka pyyhin pois kostutetulla Patykan kasvojenpuhdistusliinalla. Liina tuntuu ihanan pehmeältä, mutta siltikin puhdistavalta. Yhdessä puhdistusmaidon kanssa meikkivoidekin lähtee mukavasti pois. Toisinaan poistan silmämeikinkin pelkästään tällä yhdistelmällä, mutta nykyään yritän käyttää varsinaista silmämeikinpoistoainetta ennen varsinaista kasvojen puhdistamista.

Käytön jälkeen pesen liinan saippualla ja laitan kuivumaan. Kotona kuivatuspaikkana toimii yleensä wc:n käsisuihku, reisuussa vähän mikä sattuu, yleensä jonkin pullon/purkin päällinen. 


Liina kuivatuksen jälkeen.

Pari liinaa olen hukannut tai sitten sotkenut niin pahasti, että ne menivät käyttökelvottomiksi. Yhden liinan käytin loppuun asti, tai sitten olin sille liian kovakourainen. Tarkalleen en muista, kauanko liina oli minulla ollut käytössä, ehkä 6-12 kk, kun huomasin, että sen pintaan oli tullut halkeamia. Halkeamat johtuivat joko siitä, että liina oli tullut tiensä päähän, tai siitä, että olin toiminut hätiköidysti kasteluvaiheessa. Kuivatuksen jälkeen liina näyttää siltä kuin viimeisessä kuvassa ja on kova. Koska olen melko malttamaton, tulee jo kasteluvaiheessa joskus puristeltua kovaa liinaa, jolloin pinta voisi vaurioitua tämän seurauksena.


Liina on olennainen osa kasvojenpuhdistusta, enkä voisi enää kuvitella pärjääväni ilman sitä! Jouduin vastikään olemaan viikon ilman liinaa, ja kylläpä se tuntui vaikealta! Oli ihanaa kun posti uudet liinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti