perjantai 2. syyskuuta 2016

Nykyinen ihonhoitorutiini

Alkuun vähän ihotyypistäni ja ihosta.

Olen atoopikko, joka ei ole päässyt puberteetin yli vaikka vuosia on yli 30! Käytännössä iho on kuivaa paikoitellen, mutta T-alue on erittäin rasvoittuva. Ja näppyjä pukkaa ihan niin kuin teineillä!

Ihonki kanssa olen elänyt monenlaista, välillä se on ollut parempana, välillä huonompana. Kaikista näkyvimpinä "haittana" ovat finnit. Meikatessa lisäksi kuivuus etenkin poskipiällä on välillä häiritsevää.

Historiassa on hyvinkin monenlaista ihonhoitoa, välillä on menty hoitamatta, välillä on käytetty mitä erilaisimpia sarjoja. Dr. Hauschkalla sain mielestäni hyviä tuloksia, mutta tuotteissa oli niin voimakas tuoksu, että lähdin kokeilemaan muita sarjoja.


Nyt olen parisen vuotta käyttänty Dermavidualsin tuotteita. Erityistä Dermavidualsin tuotteissa on DMS-voidepohja, josta voi lukea edellisen linkin takaa. Iso plussa tuotteissa on se, että ne ovat täysn hajusteettomia! Kun muistan kasvojani hoitaa, saan ihoni näillä tuotteilla mielestäni kohtuullisen hyvään kuntoon. ainoa ikävä puoli tuotteissa on se, että kasvoni jäävät melko rasvaisen tuntuiseksi. Yöllähän tämä ei haittaa, mutta päivällä, kun tulee meikattua, olisi mukava, jos kasvot eivät heti kiiltelisi. Sitten tuotteisiin.




Puhdistus - DMS®-Reinigungsmilch


Puhdistustuotteena toimii puhdistusmaito. Tämä on ehkäpä suosikkituotteeni koko sarjasta. Kevyen meikin saa tällä poistettua kokonaan, mutta mikäli olen tehnyt vahvan silmämeikin, poistan sen yleensä ennen kuin pesen kasvoni tällä. Käytännössä levitän puhdistusmaitoa kuivalle iholle, tämä jälkeen pyyhin kasvoni kostutetulla Patykan kasvojenpuhdistuliinalla, joka on tähän tarkoitukseen ehdoton suosikkini. Kun tutustuin sarjaan poistin puhdistusmaidon vesipesulla, mikä tuntui hieman hankalata (en tykkää kovinkaan lotrata veden kanssa. Tämän jälkeen siirryin käyttämään Konjacin Aloe vera -sientä. Vaikka sienen pitikin olla sopiva herkälle iholle, se oli aivan liian karhea minun atooppiselle iholleni. Iho tuntui jollain tapaa ohuelta ja herkältä kun käytin sitä. Vasta kun vaihdoin sienen Patykan puhdistusliinaan, huomasin selkeästi eron, iho tuntui vahvistuvan. Näitä liinoja olen pari jo käyttänyt loppuun ja taas tein tilauksen. Nyt tilasin useampia kerralla, että voin jättää "kakkoskotiinikin" yhden liinan. Aamuisin käyn suihkussa ja samalla tulee puhdistusmaito huuhdeltua vedellä pois.





Aluksi minulla oli kasvovetenä ainoastaan Gesichtstonic, ihana, kurkuntuoksuinen kasvovesi. Tuoksu tulee oikeasta kurkku-uutteesta. Käytän tätä kasvovettä siten, että kostutan ensin vanulapun, suihkautan molemmille puolille 2-3 suihkausta kasvovettä ja pyyhin kasvoni tämän jälkeen. Jos vanulappuja ei ole saatavilla, saatan suihkuttaa kasvoveden suoraan kasvoille ja käsillä "levittää" sitä.

Viime keväänä kasvoillani oli oikea kuiva kausi. Noin viikon jouduin olemaan ilman Novrithenia ja puhdistusmaitoa, kun ne jäivät kotiin matkaillessani. Tämän seurauksena kasvoni olivat kuivat kuin korppu, tietenkin lukuunottamatta T-aluetta. Tässä vaiheessa mukaan astui Süüsmoon-Lotion N. Käytin tätä joko "kurkkukasvoveden" jälkeen tai yksistään. Päälle tietysti kasvorasvat. Muutama suihkaus kämmenelle, josta levitys kasvoille. Aivan ihana tuote! Nyt olen pari viikkoa sitten hukannut tämän.... Täytyy joko etsiä tai ostaa uudelleen, nyt kuitenkin on taas syksy tulossa.




"Öljyt"


Kasvoveden jälkeen laitan "hoitoöljyn" ennen varsinaisten voiteiden levittäistä. Päivisin ja kesällä käytössäni on Leinöl-Nanopartikel, kotoisempi kutsumanimi tälle minulla on pellavaöljy. Tämän erityisominaisuutena on tulehdusten ja punoituksen lievittäminen. Itselleni sopii nimen omaan sen vuoksi, että kasvoillani on tapana "kukkia". Tämä on ihana "öljy" kasvotuntumalta, imeytyy hyvin, eikä jätä kasvoja ollenkaan rasvaisen tuntuisiksi.



Yövoide - Novrithen


Alkuun Novrithen oli käytössä sekä yövoiteena että päivävoiteena. Novrithen soveltuu erityisesti atooppiselle iholle. Noin vuosi sitten päivävoiteeksi vaihdettiin eri voidepohjaan tehty voide, johon kosmetologi lisäsi useita vaikuttavia aineita. Valitettavasti nyt ei ole käytettävissä tietoa siitä, mitä aineita voidepohjaan lisättiin, mutta kun seuraavan kerran käyn ostamassa voidetta lisää, otan tehoaineet ylös.



Käytännössä ihonhoitoni menee siis tällä hetkellä tähän tyyliin:
Illalla puhdistusmaito, joka pyyhitään kostealla puhdistusliinalla. Sitten "kurkkusuihke" kasvovetenä.ja tämän jälkeen hoitavampi kasvovesi Novrithen yövoiteeksi. Aina välillä ennen kasvovoidetta menee pellavaöljy.
Aamuisin puhdistusmaito huuhdellaan vedellä, sitten kurkkusuihke, jonka jälkeen pellavaöljy ja päivävoide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti